FOTO Rulouri de viţel în sos de miere

Veal Rolls with Honey mustard Sauce (step by step) jpeg

Rulourile le poţi pregăti din toate tipurile de carne, iar de umplut, ai la dispoziţie „n“ combinaţii. Ne-am gândit să te ajutăm să prepariunul de viţel cu castraveciori muraţi şi un sos mai dulce.

Dificultate medie Preparare 100' Pentru 8 porţii

Ingrediente

800 g pulpă de mânzat

5 linguri muştar

sare

piper

1 linguriţă măghiran uscat

1 linguriţă frunze de rozmarin (uscate sau proaspete)

8 castraveciori mici muraţi

2 cepe mici roşii

200 g kaizer

4 linguri ulei

250 g ciuperci champignon mici

300 ml smântână dulce

1 lingură miere

Mod de preparare

Pasul 1

Speli carnea, o usuci cu şerveţele de hârtie şi o tai felii subţiri (8 bucăţi). Le baţi bine cu ciocanul de şniţele, le ungi cu muştar, le condimenteazi cu sare şi piper, după gust, şi le presari cu măghiran şi rozmarin.

image

Pasul 2

Castraveciorii îi scurgi bine, ceapa o cureţi şi o tai sferturi, iar kaizerul îl tai bucăţi. Aşezi pe fiecare bucată de carne câte un castravecior, câte două bucăţi de kaizer şi una de ceapă. Le rulezi strâns şi le prinzi cu scobitori.

image

Pasul 3

Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti rulourile pe toate părţile. Le scoţi, iar în uleiul în care le-ai prăjit căleşti ceapa care ţi-a rămas tocată, după care pui ciupercile spălate.

image

Pasul 4

Adaugi puţină apă şi căleşti ciupercile până se înmoaie. Pui o lingură de muştar şi smântâna. Amesteci bine, adaugi mierea şi dai în 2-3 clocote.

image

Pasul 5

Pui rulourile peste sosul cu ciuperci şi laşi până se înmoaie, întorcându-le pe toate părţile. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust, şi le serveşti cu sos şi garnitură de orez sau cartofi.

image