FOTO Spaghete cu chifteluţe
Dacă-ţi plac spaghetele în diferite combinaţii trebuie neapărat să încerci spaghete cu chifteluţe. Cu siguranţă vei vrea să încerci din nou. Ingrediente Pentru chifteluţe
1 kilogram de carne de vită (5 % grăsime)
1 pâine albă, fără coajă, înmuiată în lapte.
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat
¼ cană praz, tocat
½ linguriţă chimion
½ cană brânză parmezan răzuită
1 ou mare
sare şi piper, după gust
ulei de măsline
Pentru sos
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi, mărunţit
2 roşii
1 conservă de roşii în bulion
foi de dafin
1 linguriţă zahăr
Pentru servire
1 pachet spaghete, gătite
brânză parmezan, răzuită
Mod de preparare
Alătură toate ingredientele pentru chifteluţe şi amestecă, folosindu-ţi mâinile. Pune compoziţia deoparte pentru 10 minute. Formează chifteluţe de ce mărime preferi.
Într-o cratiţă pe foc, pune ulei de măsline şi prăjeşte chifteluţele câte 5 o dată. Scoate uleiul din cratiţă şi spal-o.
În cratiţa curăţată, pune nişte ulei de măsline, cam 2-3 linguri şi sotează usturoiul pentru 2 minute. Adaugă ceapa şi soteaz-o până când se rumeneşte. Pune roşiile şi mai lasă pe foc pentru câteva minute.
Adaugă roşiile din conservă, foile de dafin, zahărul, sarea şi piperul. Acoperă cratiţa şi lasă pe foc încă 15 minute. Pune chifteluţele şi găteşte pentru 20 de minute, până când chifteluţele sunt gata.
Scoate foile de dafin şi asezonează cu sare şi piper, după gust. Serveşte chifteluţele peste spaghete cu brânză parmezan, răzuită.
Sursa: Olivia’s cuisine