FOTO Supă cu roşii coapte şi busuioc
Roşiile şi busuiocul sunt o combinaţie perfectă şi delicioasă, mai ales într-o supă! Îţi propunem să încerci această supă din roşii coapte.
Ingrediente
1kg şi jumătate roşii foarte coapte 2 linguri unt 2 căni ceapă tocată 6 căţei de usturoi ½ linguriţă fulgi de ardei roşu 1 conservă roşii întregi 2 căni frunze de busuioc proaspăt rupte 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 4 căni supă de pui ulei de măsline sare piper
Mod de preparare
Se pun roşiile la copt într-un cuptor încins. Se taie roşiile în 2 şi se scot seminţele. Se ung roşiile cu ulei de măsline şi se asezonează generos cu sare şi piper. Se pun la copt pentru 45 de minute. Pentru o aromă mai puternică, se pune şi usturoiul peste roşii la copt.
Într-o oală mare se pune la topit pe aragaz untul împreună cu 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul şi fulgii de ardei roşu şi se găteşte pentru 7 minute, până devin moi. Se pun roşiile din conservă, roşiile coapte, busuiocul, cimbrul şi supa de pui.
Se pune supa la fiert la foc mic, fără capac, timp de 40 de minute.
Amestecul se pune într-un blender şi se amestecă până devine ca o pastă.
Supa poate fi servită şi cu crutoane.
sursa: http://www.comeonilene.com