FOTO Supă de roşii cu tortellini

rosii tortellini jpeg

Această supă cremoasă de roşii şi tortellini este propunerea noastră de azi pentru meniul tău. Se face foarte uşor, în doar jumătate de oră şi este perfectă pentru prânz sau cină.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 3 morcovi, tocaţi mărunt 3 tulpini de ţelină, tocate 4 căţei de usturoi, pisaţi o pişcătură de piper roşu 1 cutie de roşii tocate şi sucul acestora 1 linguriţă oregano jumătate linguriţă sare o pişcătură piper negru 1 lingură miere 4 căni supă de pui 700 g tortellini umpluţi cu brânză 1 cană lapte jumătate cană busuioc proaspăt, tocat brânză parmezan pentru servit

Mod de preparare

Într-o oală mare, pe foc iute, încinge uleiul şi pune ceapa tocată la călit. O laşi până se caramelizează.

image

Adaugă cei trei morcovi, cele trei tije de ţelină şi ustoriul.

image

Adaugă pişcătura de piper roşu. Sotează până când legumele încep să se înmoaie, iar usturoiul începe să-şi lase aroma.

image

Adaugă roşiile şi sucul lor, oregano, sarea, piperul negru şi amestecă bine.

image

Pune o linguriţă de miere şi amestecă bine. Dacă nu ai miere în casă, poţi pune şi zahăr, după gust. lasă pe foc timp de 15 minute sau până când legumele sunt moi.

image

Pune în blender compoziţia de roşii de pe foc şi mixează până se pasează.

image

Adaugă supa de pui şi las-o să fiarbă până începe să clocotească. Varsă tortellini şi lasă-i în supă 3 minute sau urmează instrucţiunile de pe ambalaj.

image

Dă la o parte de pe foc. Adaugă laptele şi busuiocul tocat şi amestecă. Poţi servi cu crutoane sau cu parmezan proaspăt răzuit.

image

sursa: serenabakessimplyfromscratch.com