FOTO Supă de roşii cu tortellini

Această supă cremoasă de roşii şi tortellini este propunerea noastră de azi pentru meniul tău. Se face foarte uşor, în doar jumătate de oră şi este perfectă pentru prânz sau cină.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 3 morcovi, tocaţi mărunt 3 tulpini de ţelină, tocate 4 căţei de usturoi, pisaţi o pişcătură de piper roşu 1 cutie de roşii tocate şi sucul acestora 1 linguriţă oregano jumătate linguriţă sare o pişcătură piper negru 1 lingură miere 4 căni supă de pui 700 g tortellini umpluţi cu brânză 1 cană lapte jumătate cană busuioc proaspăt, tocat brânză parmezan pentru servit
Mod de preparare
Într-o oală mare, pe foc iute, încinge uleiul şi pune ceapa tocată la călit. O laşi până se caramelizează.

Adaugă cei trei morcovi, cele trei tije de ţelină şi ustoriul.

Adaugă pişcătura de piper roşu. Sotează până când legumele încep să se înmoaie, iar usturoiul începe să-şi lase aroma.

Adaugă roşiile şi sucul lor, oregano, sarea, piperul negru şi amestecă bine.

Pune o linguriţă de miere şi amestecă bine. Dacă nu ai miere în casă, poţi pune şi zahăr, după gust. lasă pe foc timp de 15 minute sau până când legumele sunt moi.

Pune în blender compoziţia de roşii de pe foc şi mixează până se pasează.

Adaugă supa de pui şi las-o să fiarbă până începe să clocotească. Varsă tortellini şi lasă-i în supă 3 minute sau urmează instrucţiunile de pe ambalaj.

Dă la o parte de pe foc. Adaugă laptele şi busuiocul tocat şi amestecă. Poţi servi cu crutoane sau cu parmezan proaspăt răzuit.

sursa: serenabakessimplyfromscratch.com