FOTO Tartă cu fructe de pădure şi bezea

tarta cu fructe de padure si bezea jpeg

Vitamina C în cantitate mare, antioxidanţi, printre care flavonoide, potasiu şi alte minerale, fibre: iată compoziţia acestor mici fructe, care sunt coacăzele, pe care nu ar trebui să le ocolim. foloseşte-le şi tu în această tartă cu fructe de pădure şi bezea.

Tartă cu fructe de pădure şi bezea - Ingrediente

350 g făină 200 g unt 80 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri zeamă de lămâie

350 g urdă

2 gălbenuşuri

100 g zahăr tos

unt cât o nucă + 2 linguri făină pentru tavă

150 g coacăze roşii şi negre

100 g afine

3 albuşuri

30 g zahăr pudră

mentă pentru decor

Tartă cu fructe de pădure şi bezea - Mod de preparare

Se cerne făina şi în mijlocul ei se pun gălbenuşurile, untul moale tăiat cuburi, zahărul pudră şi zeama strecurată de lămâie. Se amestecă toate şi se formează un aluat căruia i se dă formă rotundă şi se dă la rece 15 minute.

image

Se mixează urda cu zahărul tos şi 2 gălbenuşuri. Din aluat se întinde o foaie care se aşază în tava unsă şi tapetată cu făină şi, dacă depăşeşte marginile vasului, se taie surplusul. Se repartizează amestecul de urdă deasupra aluatului, se nivelează şi se dă la copt pentru 15 minute.

image

Se scoate vasul din cuptor, se aşază fructele şi se bat albuşurile spumă. După ce au devenit spumă se pune zahărul pudră.

image

Cu un poş se decorează tarta cu bezea şi se coace din nou până ce spuma de albuş devine aurie. Se serveşte decorată cu frunze de mentă.

image