FOTO Tartă cu orez şi spanac

tarta orez spanac jpeg

Vrei să prepari ceva mai special cu verdeţuri de primăvară? Iată o tartă cu orez şi spanac, uşor de preparat dacă urmezi paşii noştri. Rezultatul va fi pe placul tuturor.

Tartă cu orez şi spanac - Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 125 g unt 1 ou 1 praf de sare

400 g orez fiert

100 g spanac proaspăt

1 morcov mare

5-6 măsline fără sâmburi

1 ardei iute

150 g mozzarella rasă

4 ouă

250 g smântână

unt pentru uns forma

sare

piper

busuioc

Tartă cu orez şi spanac - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o cocă elastică, pe care o întinzi într-o foaie subţire.

image

Ungi o formă de tartă cu unt, o tapetezi cu făină şi întinzi foaia de aluat, îmbrăcând şi pereţii. Tai cu un cuţit aluatul în exces.

image

Fierbi orezul în apă cu sare, îl clăteşti cu apă rece, îl scurgi şi îl pui într-un bol. Razi peste el morcovul, adaugi spanacul spălat bine şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat fin.

image

Speli măslinele, le tai inele şi le adaugi în bol, peste legume şi orez. Adaugi trei ouă, jumătate din mozzarella rasă, smântâna, condimentezi cu sare, piper şi busuioc şi amesteci toată compoziţia.

image

Torni compoziţia peste aluat, netezeşti suprafaţa tartei, presari mozzarella rămasă, pui oul rămas bătut şi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute.

image