FOTO Tartă de biscuiţi şi căpşuni

Suntem mari consumatori de fructe de sezon,în special de căpşuni şi de cireşe şi din acest motiv tot ne încăpăţânăm şi vă propunem tot felul de reţete cu aceste fructe. Reţeta de azi, o tartă de biscuiţi şi căpşuni, este foarte uşor de preparat, iar dacă urmezi paşii şi indicaţiile noastre va ieşi absolut gustoasă.
Tartă de biscuiţi şi căpşuni - Ingrediente
200 g biscuiţi cu cacao 250 g ciocolată simplă
500 g brânză dulce
200 g smântână
100 g zahăr
1 baton de vanilie
400 g căpşuni
Tartă de biscuiţi şi căpşuni - Mod de preparare
Se aşază biscuiţii pe o planşetă, se zdrobesc şi se pun într-un castron. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se toarnă peste biscuiţii zdrobiţi şi se amestecă bine.

Se acoperă interiorul unui vas cu diametrul de 18 cm cu folie de plastic. Cu o lingură se presează şi se întinde foarte bine amestecul de biscuiţi, după care se pune la rece ca să
se întărească.

Se mixează brânza scursă bine cu zahărul, smântâna şi batonul de vanilie ras sau pisat. Se toarnă crema peste biscuiţi şi se pune vasul din nou la frigider să se întărească.

Se spală căpşunile şi se taie felii. Când crema s-a întărit, se decorează cu căpşunile tăiate şi se serveşte.
