FOTO Tort cu frişcă şi ciocolată

Dacă urmezi paşii recomandaţi de noi pentru prepararea acestei reţete, vei obţine un tort gustos cu frişcă şi ciocolată tocmai potrivit pentru acest sfârşit de săptămână.
Ingrediente Pentru blatul 1 60 g unt 100 g făină 30 g zahăr pudră 1 gălbenuş Pentru blatul 2 4 ouă 175 g zahăr pudră 200 g făină 1/2 linguriţă praf de copt
500 ml frişcă lichidă
2 plicuri zahăr vanilat
200 g ciocolată cu lapte
aşchii de ciocolată
Mod de preparare
Pentru blatul 1, se taie untul bucăţi mici, se adaugă făina cernută cu zahărul pudră, gălbenuşul şi se frământă un aluat neted. Se lasă la rece aproximativ 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă cu diametrul de 22 cm şi se aşază într-o formă cu pereţi detaşabili. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. Se lasă să se răcească.

Pentru blatul 2, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile treptat şi se încorporează uşor făina cernută cu praful de copt, amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia în forma în care s-a copt primul blat şi se coace 30 de minute. După ce se răceşte, se taie în două.

Se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi jumătate se întinde pe blatul 1. Se aşază prima parte din blatul 2 şi se pune jumătate din frişca bătută cu zahărul vanilat. Se acoperă cu blatul rămas, se pune deasupra ciocolata topită şi se decorează cu frişca rămasă. Se presară aşchii de ciocolată.
