FOTO Tort cu frişcă şi ciocolată

tort frisca ciocolata jpeg

Dacă urmezi paşii recomandaţi de noi pentru prepararea acestei reţete, vei obţine un tort gustos cu frişcă şi ciocolată tocmai potrivit pentru acest sfârşit de săptămână.

Ingrediente Pentru blatul 1 60 g unt 100 g făină 30 g zahăr pudră 1 gălbenuş Pentru blatul 2 4 ouă 175 g zahăr pudră 200 g făină 1/2 linguriţă praf de copt

500 ml frişcă lichidă

2 plicuri zahăr vanilat

200 g ciocolată cu lapte

aşchii de ciocolată

Mod de preparare

Pentru blatul 1, se taie untul bucăţi mici, se adaugă făina cernută cu zahărul pudră, gălbenuşul şi se frământă un aluat neted. Se lasă la rece aproximativ 30 de minute.

image

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă cu diametrul de 22 cm şi se aşază într-o formă cu pereţi detaşabili. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. Se lasă să se răcească.

image

Pentru blatul 2, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile treptat şi se încorporează uşor făina cernută cu praful de copt, amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia în forma în care s-a copt primul blat şi se coace 30 de minute. După ce se răceşte, se taie în două.

image

Se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi jumătate se întinde pe blatul 1. Se aşază prima parte din blatul 2 şi se pune jumătate din frişca bătută cu zahărul vanilat. Se acoperă cu blatul rămas, se pune deasupra ciocolata topită şi se decorează cu frişca rămasă. Se presară aşchii de ciocolată.

image