Frangipan cu pere şi alune

1 captura de ecran din 2019 07 02 la 21 55 40 png png

Frangipan cu pere şi alune: O tartă deosebită cu pere şi alune care trebuie neapărat să fie servită cu o cupă sau 2 de îngheţată de vanilie. Se prepară destul de uşor şi este o tartă delicată şi elegantă. O poţi încerca cu diverse fructe sau combinaţii de fructe cum ar fi zmeură, piersici, mere, prune sau gutui.

Ingrediente: 

75 g făină de alune

80 g unt moale 75 g zahăr 1 linguriţă pastă de vanilie 1 ou 445 g aluat de patiserie 1 kg pere Zahăr pudră Îngheţată de vanilie

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 220 de grade. Tapetează o tavă de 30 cm x 40 cm cu foaie de copt.

Combină făina de alune, untul, zahărul, vanilia şi oul într-un bol mediu şi amestecă până obţii un o textură fină.

Pune aluatul în tavă şi rulează marginile cam un centimetru ca să creezi  nişte pereţi.

Pune peste amestecul de alune şi taie feliuţe perele. Pune-le şi pe ele deasupra.

Coace tarta pentru 20 de minute, redu căldura la 180 de grade şi mai coace pentru 10 minute sau până aluatul este gătit complet.

Pune zahăr pudră şi serveşte cu îngheţată.