Frangipane delicios cu cireşe
Frangipane este o tartă delicioasă cu cireşe, care se prepară uşor şi rapid. Dacă nu ai cireşe poţi folosi fructe de pădure precum afine, zmeură sau coacăze. Poftă bună!
Pentru crustă
175 g făină 2 g sare 100 g zahăr 1 gălbenuş 110 g unt moale 15 ml smântână dulce
Pentru frangipane
115 g unt moale
90 g miere
2 ouă
60 g smântână dulce
esenţă de migdale
350 g cireşe fără sâmburi
100 g pudră de migdale
Preparare
Pentru crustă, baţi untul cu zahărul timp de 5 minute şi încorporezi gălbenuşul. Adaugi făina şi sarea. Amesteci până când se încorporează făina, apoi adaugi smântâna dulce şi faci o bilă de aluat.
Aplatizezi uşor, pui într-o folie de plastic şi refrigerezi 1-2 ore. Scoţi aluatul şi-l întinzi cât să încapă într-o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm.
Înţepi cu furculiţa suprafaţa şi coci la 175° C, până devine uşor rumenă pe deasupra. Baţi untul, apoi adaugi mierea, pudra de migdale, esenta de migdale şi ouăle aproximativ 3-4 minute.
Torni smântâna şi încorporezi uşor cu o lingură. Torni crema peste tartă, adaugi cireşele, fără să le împingi în aluat şi dai la cuptor. Coci 25 de minute, la 175° C, până când frangipane s-a rumenit. O serveşti după ce s-a răcit bine.