Frigărui cu caise uscate

1365425779 8219frigaruicaise jpeg

Ingrediente: ½ piept de curcan, 200 g caise uscate, 150 ml vin alb, 2-3 cepe mici, 1 lămâie, 3 linguri miere, 2 linguri ulei de măsline, cimbru uscat, piper, sare

Mod de preparare:Numar portii: 2 Timp de preparare: 50min Dificultate: mică

Tai pieptul de curcan în felii subţiri, apoi cureţi ceapa şi o tai în sferturi. Presari carnea cu cimbru, piper şi puţină sare, rulezi feliile de carne şi le înfigi pe beţele de frigărui, alternând cu jumătăţi de felii de lămâie, cai se uscate şi bucăţi de ceapă.

Amesteci o cană de apă cu vinul alb, uleiul şi mierea. Aşezi frigăruile într-o tavă, torni peste ele amestecul cu vin şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Le mai întorci din când în când. Le scoţi pe o farfurie şi le stropeşti sau ungi cu sosul din tavă.