Frigărui de creveţi la grătar

1 shutterstock creveti jpg jpeg

O reţetă perfectă pentru zilele în care ai chef de un prânz uşor şi delicios. Creveţii sunt ideali, pentru că se fac rapid şi au un gust minunat. Fie că îi serveşti cu sos de usturoi, puţin unt şi pătrunjel, sau doar cu lămâie, aceste fructe de mare nu te vor dezamăgi niciodată.

Ingrediente: Frigărui de creveţi la grătar

14 creveţi curăţaţi z zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei z 1 lingură coriandru tocat 4 căţei usturoi tocaţi z 2 linguri sos de roşii 1 legătură pătrunjel z sare şi piper, după gust 1 linguriţă boia dulce z 1 linguriţă boia iute  seminţe de susan z salată verde z felii de lămâie Pentru sosul de pătrunjel 7 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel zeama de la 1 lămâie 100 ml ulei

sare, după gust

Mod de preparare:

Amesteci zeama de lămâie cu uleiul, usturoiul, sosul de roşii, pătrunjelul, coriandrul, boiaua de ardei iute şi dulce, sarea şi piperul. Păstrezi un sfert de ceaşcă de marinată pentru a unge creveţii în timp ce sunt pe grătar.

Pui creveţii curăţaţi într-un bol mare şi torni sosul. Amesteci şi laşi 30 de minute, după care îi înfigi pe beţe de frigărui. Îi pui pe grătarul încins şi îi rumeneşti pe ambele părţi. Dacă e nevoie, îi ungi cu marinata păstrată.

Pentru sos, speli pătrunjelul, îi rupi frunzele, cureţi usturoiul. Le mixezi în blender cu ulei, sare şi zeamă de lămâie.

Serveşti creveţii presăraţi cu seminţe de susan, alături de salată verde, sos de pătrunjel şi felii de lămâie.