Frigărui de creveţi şi cartofi

Shrimp Kebabs 15 edit landscape 600px  jpeg

La această reţetă, cartofii trebuie puţin fierţi înainte în coajă sau lăsaţi câteva minute în cutproul cu microunde pentru a se înmuia puţin şi a fi la fel de făciţi precum creveţii.

Preparare 20' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 kg cartofi mici

2 ardei graşi, tăiaţi în bucăţi mai mari

2 linguri ulei de măsline

2 linguri pesto

1 lingură sos de barbeque

36 creveţi mari

Mod de preparare

Dacă frigăruile sunt din lemn, pune-le în nişte apă să se înmoaie. Cartofii îi poţi ţine trei minute la cuptorul cu microunde, apoi îi întroci şi îi mai laşi câteva minute până când fruculiţa pătrunde cu uşurinţă.

Amestecă într-un vas mic uleiul de măsline, pesto şi sosul barbeque. Încinge grătarul.

Înfige cartofii, creveţii şi ardeii pe câte o frigăruie. Unge de fiecare dată cu amestecul de pesto.

Lasă câte 4-5 minute pe fiecare parte. Iei de pe grătar când ai întors frigăruile pe ambele părţi, iar creveţii au devenit opaci şi de culoare roz.

sursa: cookthestory.com/