Frigărui de porc

frigarui muschiulet de porc jpeg

Poţi pregăti frigăruile şi pe grătarul de sub grilul cuptorului. Îl încingi bine înainte, pui în partea de jos a cuptorului o tavă cu apă, iar deasupra ei grătarul. Uite câte de uşor este să faci frigărui de porc.

Ce ai nevoie pentru frigărui de porc

› 1 muşchiuleţ de porc › 200 g bacon › 1 dovlecel › 1 ceapă › sare › piper › 4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi › zeamă de lămâie › 1-2 linguriţe de ulei de măsline › leuştean pentru decor

Cum se prepară frigărui de porc

Cureţi muşchiul de pieliţe şi-l tai cubuleţe. Speli dovlecelul, apoi îl tai rondele potrivite. Cureţi ceapa, o speli şi o tai ca pe dovlecel. Pui pe ţepuşe, alternând, carne, bacon, ceapă, dovlecel şi iar carne, bacon, ceapă, dovlecel până termini toate ingredientele. Dai cu sare şi piper fiecare frigăruie şi le pui pe toate pe grătarul încins. Le laşi să se frigă frumos pe fiecare parte şi dai deoparte.

Serveşti frigăruile cu sos de usturoi preparat astfel: amesteci usturoiul zdrobit cu ulei de măsline, adaugi câteva picături de zeamă de lămâie, omogenizezi, apoi stropeşti frigăruile cu sosul obţinut. Dacă preferi, la final poţi adăuga leuştean, ca decor.