Frigarui de pui cu orez sălbatic
O reţetă uşoară, de vară, pe care o puteţi prepara atât la cină, cât şi la prânz.
Dificultate medie / Preparare: 1 h / 4-5 porţii
Igrediente
600 g piept de pui
sare
piper
boia dulce
3 linguri ulei
legume
8-9 beţe, pentru frigărui
sos
Pentru orez
250 g orez
1 ceapă
Pentru frigărui, tai pieptul de pui bucăţi potrivite. Le condimentezi cu sare, piper şi boia dulce, după gust şi le stropeşti cu ulei. Laşi carnea la frigider o oră, apoi o înfigi pe beţele de frigărui şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumeneşte.
Între timp, pregăteşti orezul. Tai ceapa şi o pui la călit în ulei. Adaugi orezul spălat. După ce orezul devine translucid, torni apă cât să-l acopere. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă, la foc mic.
Serveşti frigăruile pe pat de orez, cu legumele şi cu sosul preferate.