Frigărui de pui marinate
Uşor de preparat şi foarte apetisante, frigăruile de pui marinate au un gust de nota zece. Rumeneşte-le bine pe grătar şi serveşte-le cu salata preferată.
Ingrediente
4 bucăţi piept de pui, tăiate cubuleţe 1-2 ardei graşi 2 linguri coriandru tocat
Pentru marinată
zeama de la 2 lămâi
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi, pisaţi
1 linguriţă mix de condimente
1 linguriţă miere
1 linguriţă boia
sare
piper
Mod de preparare – Frigărui de pui marinate
Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol. Combini cu bucăţelele de pui într-o pungă resigilabilă. Sigilezi şi laşi la marinat, la frigider, cel puţin 30 de minute.
Scurgi bine carnea de sos şi o aşezi pe beţe de frigărui, pe care le-ai ţinut înainte în apă 1 minut. Alternezi puiul cu bucăţi de ardei gras. Rumeneşti pe grătarul încins sau pe o tigaie grill în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Stropeşti cu marinata rămasă, din când în când. Asezonezi cu coriandru.