Frigărui de viţel

Ingrediente:
400 g muşchi de viţel, 200 g costiţă afumată, 3 linguri ulei de măsline, 300 g broccoli, oregano, pătrunjel verde, sare, piper, salată verde
Mod de preparare: Tai carnea fâşii subţiri de două degete grosime. Le baţi uşor cu ciocanul de şniţele, fără a le subţia prea mult. Le presari după gust cu sare şi piper şi le laşi să stea 20 de minute la rece.
Între timp, fierbi broccoli în apă cu sare, scurgi apa, pasezi broccoli şi amesteci piureul cu două linguri de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi oregano şi ungi fiecare şuviţă de carne cu această pastă. Tai cubuleţe costiţa afumată şi înfăşori fiecare cubuleţ cu fâşii de carne. Uzi beţele de frigărui şi înfigi fiecare rulou de carne cu costiţă.
Prăjeşti frigăruile în tigaie cu puţin ulei, pe ambele părţi, şi le serveşti fierbinţi, presărate cu pătrunjel verde, pe frunze de salată. Sunt foarte bune şi la grătar.