Frigărui din carne de viţel cu legume

frigarui din carne de vitel cu legume jpeg

Pentru a fi oricând pregătiţi de un picnic, o ieşire la iarbă verde trebuie să avem la dispoziţie cât mai multe idei de reţete. Propunerea noastră pentru următoarea ieşire la grătar este o reţetă de frigărui din carne de viţel cu legume.

Frigărui din carne de viţel cu legume - Ingrediente

600 g pulpă de viţel 1 lingură condimente de grătar 2 linguri ulei 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 dovlecel 2 cepe mari 100 g felii de bacon

Frigărui din carne de viţel cu legume - Mod de preparare

Carnea de viţel se curăţă, se spală şi se taie în cuburi potrivite. Se amestecă bine cu condimentele de grătar şi cu uleiul şi se lasă la marinat cel puţin o oră. Se curăţă ardeii graşi de seminţe, se taie în bucăţi aproximativ egale cu cuburile de carne, iar ceapa se curăţă şi se taie felii mai groase. Feliile de bacon se taie pe jumătate şi dovlecelul se taie felii. Se aşază pe beţele de frigărui, alternativ, bucăţi de ardei gras, ceapă, carne, dovlecel şi bacon. Se ung frigăruile cu sosul rămas de la marinată şi se aşază pe grătarul încins 15 minute, întorcându-se pe toate părţile. Frigăruile din carne de viţel cu legume se servesc cu pâine prăjită şi salată asortată.