Frigărui din carne tocată
Îţi propunem o altfel de reţetă pentru masa de Paşte. Aceste frigărui din carne de miel sunt foarte gustoase şi pot deveni rapid preferatele întregii tale familii.
Ingrediente:
1 kg carne tocată de miel sare şi piper negru 1 lingură boia dulce 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 1 lingură de coriandru 4-5 căţei de usturoi 1 ceapă medie 3 linguri ulei de măsline 200 g iaurt degresat 1 legatură mentă 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron carnea tocată cu sarea, piperul, boiaua, fulgii de ardei, coriandrul, jumătate din menta tocată, pătrunjelul, usturoiul pisat şi ceapa tăiată fin. Îţi umezeşti mâinile ca să poţi modela carnea ca pentru mititei, apoi o înfigi pe frigărui de lemn.
Pregăteşti şi încingi grătarul. Stropeşti cu puţin ulei frigăruile şi le prăjeşti pe ambele feţe, nu foarte mult, ca să nu usuci prea tare carnea.
Frigăruile de miel poate fi servit cu sos de iaurt, cu o salată de crudităţi sau cu un simplu orez fiert.