Frigărui din muşchiuleţ de porc cu sos roşu şi alb

Pork Mini Skewers jpeg

Este vremea picnicurilor, şi grătarele sfârâie sub greutatea cărnurilor, aromatizând aerul din jur. Papilele gustative freamătă nerăbdătoare în aşteptarea bunătăţilor. Pentru un festin în aer liber îţi recomandăm frigărui din muşchiuleţ de porc cu sos roşu şi sos de iaurt!

Ingrediente

1 muşchiuleţ de porc 250 g roşii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de muştar 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper

Pentru sosul roşu

200 g ketchup dulce

2 fire ceapă verde (şi partea albă şi partea verde)

Pentru sosul de iaurt

250 g iaurt simplu

2 linguri ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

sare

2 căţei usturoi

câteva fire de pătrunjel

câteva fire de mărar

Preparare

Tai muşchiuleţul în jumătate sau în trei părţi, apoi tai fiecare bucată de carne în felii subţiri, pe lung. Le stropeşti cu uleiul de măsline, le condimentezi cu seminţele de muştar, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.

Le laşi să se odihnească 30 de minute.

Cureţi ardeiul şi-l tai cuburi. Introduci bucăţile de carne pe beţe de frigărui, alternând cu bucăţi de ardei şi roşii cherry (ca în imagine), pentru ca la final să ai nişte falduri.

Aşezi frigăruile pe grătarul încins şi le frigi bine pe toate părţile. Pentru sosul roşu, amesteci ketchupul cu ceapa tocată mărunt.

Pentru sosul alb, amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul, zeama de lămâie, sare, după gust, şi pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Serveşti frigăruile calde, cu sosurile de iaurt şi ketchup.