Friptură cu pastă de măsline verzi

Poate că v-aţi gândi că pasta de măsline ar merge perfect pe o felie de pâine prăjită cu unt. Da, poate că aveţi dreptate...Dar şi ideea noastră merită pusă în aplicare. Nu o să regretaţi.
Ingrediente
200 g măsline verzi 2 căţei de usturoi 1 linguriţă zeamă de lămâie ulei pentru pastă ulei pentru prăjit condimente pentru carne piper alb
Mod de preparare
Se taie carnea în patru felii, câte una pentru fiecare porţie. Se presară fiecare bucată cu condimente şi se pun în tigaie cu puţin ulei să se rumenească pe ambele părţi. După ce s-au rumenit complet, se adaugă puţină apă, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Se prepară pasta pentru care măslinelor li se scot sâmburii şi se pun în blender pentru a fi mărunţite. Întâi se pasează fără ulei şi apoi se adaugă o lingură cu ulei şi căţeii de usturoi tăiaţi bucăţi. Se amestecă în blender şi, la final, după gust, se adaugă zeamă de lămâie.
Pe fiecare bucată de carne se pune pastă de măsline, se îndoaie şi se prinde cu scobitoare şi se aduce la masă. E mai bună rece, ca antreu.
sursa foto: Photoland