Friptură de curcan cu măsline FOTO

friptura de curcan cu masline jpeg

Datorită aromei deosebite, rozmarinul este condimentul nelipsit din bucătăriile noastre, deoarece dă un gust special mâncărurilor. Foloseşte jumătate de linguriţă de rozmarin chiar la prepararea acestei reţete de friptură de curcan cu măsline. Nu uita însă, că, pe lângă proprietăţile culinare, această plantă are beneficii şi asupra sănătăţii, alinand multe boli.

Friptură de curcan cu măsline - Ingrediente (8 porţii)

1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg) 250 g măsline verzi umplute cu gogoşari 4 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă rozmarin uscat sare piper

2 cepe roşii

250 g ciuperci mici

1 dovlecel

4 roşii

2 morcovi

1 kg cartofi

4 linguri ulei de măsline

Friptură de curcan cu măsline - Mod de preparare

Se toacă mărunt ceapa verde şi usturoiul. Se pun într-un castron, se adaugă măslinele feliate, rozmarinul, ouăle, sare şi piper, după gust. Se omogenizează amestecul bine.

image

Pieptul de curcan se spală bine, se usucă cu prosoape absorbante şi se crestează de patru ori. Nu se ­taie până jos. Se condimentează cu sare.

image

Se aşază umplutură de măsline în crestături. Se leagă bine cu sfoară. Se ­taie căpăcele la roşii, se scobesc şi se umplu cu amestecul de măsline rămas. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari. Ciupercile se pot lăsa întregi.

image

Se aşază ­pieptul de curcan într-o ­tavă termorezistentă, se aşază roşiile umplute în colţurile tăvii, se pun legumele pe lângă el. Se stropeşte cu ulei şi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute.

image