Friptură de miel cu rozmarin

friptura miel rozmarin jpeg

Pregătindu-ne pentru masa de paşte ne vin tot felul de idei. Aşa, mai din timp...Profită şi tu de ele..Pentru azi avem o reteta cu friptura de miel cu rozmarin.

Ingrediente

1 pulpă de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de măsline 2-3 crenguţe de rozmarin verde 5-6 căţei de usturoi (tăiaţi „bastonaşe”) 200 ml vin alb sec 1 lingură miere sare piper

zeama stoarsă de la o lămâie

1 linguriţă pudră de ghimbir

5 linguri vin

1 linguriţă piper proaspăt măcinat

6 căţei de usturoi zdrobiţi

1 lingură sos de soia

1 linguriţă sare

1 lingură zahăr brun

Mod de preparare friptura de miel cu rozmarin

Se amestecă într-un bol mare ingredientele pentru sosul marinat, apoi se freacă pulpa de carne cu acest sos, pe toate părţile. Se acoperă bolul cu folie şi se lasă la rece cel puţin trei ore sau peste noapte. Se scurge carnea de sos, se înţeapă în mai multe locuri cu vârful unui cuţit ascuţit şi se trec prin găurile obţinute rămurele de rozmarin şi câte un „bastonaş” de usturoi, apoi bucata de carne se aşază într-o tavă încăpătoare, unsă generos cu ulei de măsline.

Se toarnă peste carne sosul marinat, la care se adaugă o lingură de miere, 200 ml vin alb, sare şi piper, dacă mai este cazul. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa două ore. Înainte cu 30 de minute ca friptura de miel cu rozmarin sa fie gata, se îndepărtează folia, se stropeşte friptura cu sosul din tavă şi se lasă să se rumenească frumos deasupra. Friptura de miel cu rozmarin se serveşte cu diferite garnituri de legume sotate sau cu salată asortată.

Friptură de porc cu ceapă

Friptură de porc cu ceapă

Friptură haiducească de porc

Friptură haiducească de porc

Friptură de porc marinată la grătar

Friptură de porc marinată la grătar