Friptură de miel în sos de roşii

Aşteptată tot anul, friptura de miel este cel mai aşteptat moment al mesei. Iar dacă o prepari cu suc de roşii va fi un adevărat deliciu!
De ce ai nevoie pentru friptură de miel în sos de roşii
1 pulpă de miel
1 lingură ulei
5 căţei de usturoi
5 crenguţe cimbru
200 g sos de roşii
200 g fasole fiartă
apă
sare
piper
Cum se prepară friptura de miel în sos de roşii
Pui pulpa de miel într-o cratiţă şi o acoperi pe jumătate cu apă, o condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Adaugi căţeii de usturoi curăţaţi şi crenguţele de cimbru, acoperi cratiţa cu o folie şi o dai la cuptor aproximativ 2 ore. Scoţi folia din când în când şi verifici dacă mai are apă şi dacă s-a pătruns carnea. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carnea de miel, adaugi sosul de roşii, fasolea şi mai laşi cratiţa la cuptor 30 de minute, fără folie.