Friptură de porc cu sos de ciuperci

friptura porc sos ciuperci jpeg

Prepară cea mai bună friptură de porc cu sos de ciuperci în această zi de weekend de mijloc de noiembrie. Prânzul tău va fi unul special.

Ingrediente pentru friptură de porc cu sos de ciuperci

800 g pulpă de porc 1 ceapă mare 500 g ciuperci întregi din conservă 50 g măsline feliate negre 2 căţei de usturoi 150 ml vin alb 1 lingură unt 250 ml smântână de gătit sare piper ulei

Cum să prepari friptură de porc cu sos de ciuperci

Se taie carnea de porc în felii mai mari, se condimentează cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se adaugă vinul alb, puţină apă, se acoperă cu folie şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 20-30 de minute. Se scurg ciupercile, se clătesc şi se taie în două sau patru. Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc în două linguri de ulei încins, se pune puţină apă şi se lasă până se înmoaie ceapa. Se adaugă ciupercile şi măslinele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă câteva minute. Se adaugă smântâna peste ciuperci şi măsline şi se mai lasă 1-2 minute, la foc mic, amestecând continuu. Friptura de porc cu sos de ciuperci se serveşte caldă.