Friptură de porc cu sos pesto
Cum friptura de porc este nelipsită în această perioadă de pe mese, îţi propunem o reţetă foarte uşor de realizat, mai ales că este preparată cu sos pesto.
De ce ai nevoie pentru friptură de porc cu sos pesto
4 felii ceafă de porc
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
1 praf de sare
2 cepe
piper
Cum se prepară friptura de porc cu sos pesto
Pui în blender usturoiul, uleiul şi pătrunjelul. După ce s-au omogenizat adaugi sare şi piper după gust. Tai ceafa de porc din loc în loc şi o marinezi în sosul peste timp de trei ore, la frigider. Pui carnea în tigaie şi o prăjeşti pe fiecare parte câte 2-3 minute, după care o pui în tavă, împreună cu restul de sos şi cepele tocate. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai friptura la cuptor. Cu 10 minute înainte să fie gata, dai folia deoparte.
Sursa foto http://www.eatwell101.com