Friptură de porc în crustă de măsline verzi

friptura de porc in crusta de masline verzi jpeg

Pregătiţi-vă furculiţele şi cuţitele pentru cea mai bună friptură de porc în crustă de măsline verzi, un fel de mâncare special pentru meniuri obişnuite în familie, cu prietenii ori cu musafiri la fel de speciali.

Friptură de porc în crustă de măsline verzi - Ingrediente (6 porţii)

1 kg pulpă de porc 150 g măsline verzi 1 ceaşcă de pesmet 2 linguri muştar 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 legătură pătrunjel sare piper

Friptură de porc în crustă de măsline verzi - Mod de preparare

Carnea se fasonează, se presară cu sare şi piper, se rulează şi se leagă cu aţă de bumbac. Măslinele se mixează împreună cu pesmetul, muştarul, usturoiul şi pătrunjelul. Se potriveşte pasta de sare, piper şi se pune peste carne, asemenea unui capac. Se întinde uniform şi se dă la cuptor. Friptura merge foarte bine cu piure, care se poate pune mai festiv, asemenea bezelelor, cu ajutorul unei pungi tăiate la un colţ sau cu o seringă specială pentru prăjituri.