Friptură de porc în sos cremos de ciuperci
Dacă ai încă frigiderul plin după sărbători şi vrei să pregăteşti o friptură apetisantă, încearcă o reţetă gustoasă în sos cremos de ciuperci.
Ingrediente
Pentru friptură
200 g carne de porc, tăiată bucăţi subţiri 2 linguri ulei 4 linguri unt 5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi sare piper crenguţe de cimbru, după gust
Pentru sos
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1-2 linguriţe oţet sau sos Worcestershire
100 g ciuperci, feliate
150 g smântână sau iaurt
sare
piper
Mod de preparare – Friptură de porc în sos cremos de ciuperci
Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. O rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, pe ambele părţi. Adaugi untul, îl laşi să se topească, apoi amesteci cu usturoiul şi cimbrul. Acoperi friptura cu unt şi o mai ţii pe foc până când se pătrunde bine. Scoţi pe o farfurie.
Căleşti usturoiul 1 minut în untul rămas. Adaugi oţetul şi ciupercile şi le amesteci 2-3 minute. Combini cu smântâna. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Serveşti friptura cu sos.
Sursa https://cafedelites.com