Friptură de porc la tavă

friptura de porc la tava jpeg

Răsfaţă-i pe cei dragi cu o friptură de porc la tavă aromată şi condimentată.

Ingrediente (4 porţii)

1 kg muşchi sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei 3-4 căţei de usturoi boia dulce şi iute 200 ml supă de carne 200 ml vin alb sec 50 g unt 2 ardei graşi 2 roşii 2 foi de dafin chimen rozmarin sare piper

Mod de preparare

Cureţi muşchiul de pieliţe, îl speli şi-l usuci bine. Îl ungi pe toată suprafaţa cu ulei şi îl condimentezi cu chimen, rozmarin, sare şi piper. Îl înfăşori în folie alimentară şi îl laşi la rece circa 2-3 ore.

Cureţi ardeii, îi tai fâşii şi îi aşezi într-o tavă. Cureţi roşiile de pieliţe, le tai felii groase şi le adaugi în tavă. Adaugi untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust, apoi introduci tava la cuptor 5 minute.

Aşezi peste patul de legume bucata de carne, o pudrezi cu boia, adaugi 200 ml supă de carne, foile de dafin, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor pentru 50 de minute.Înlături folia, adaugi usturoiul zdrobit, vinul şi o mai laşi la cuptor pentru 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.