Friptură de porc marinată la grătar

friptura marinata la gratar profimedia jpeg

O friptură simplă, marinată aşa cum trebuie, cu tot felul de verdeţuri şi condimente, poate fi cheia succesului în orice meniu. Pregăteşte o friptură de porc marinată la grătar, pentru cei dragi şi se vor bucura deplin de acest preparat.

Friptură de porc marinată la grătar - Ingrediente (2 porţii)

4 cotlete de porc 1 pahar vin roşu sare piper boabe rozmarin cimbru

Friptură de porc marinată la grătar - Mod de preparare

Speli carnea şi o tamponezi cu un şervet de hârtie pentru îndepărtarea excesului de apă. Prepari marinata din vinul roşu, amestecat cu boabele de piper, sarea, cimbrul şi rozmarinul tăiate şi aşezi cotletele. Laşi carnea o jumătate de oră la frigider.

Încingi grătarul şi pui carnea la făcut, la foc nu prea mare. Laşi să se rumenească pe fiecare parte, apoi le dai la cuptorul încins cel puţin 15 minute. Serveşti fripturile calde, cu garnitură de piure din cartofi sau orice altă garnitură doreşti.

foto: profimedia