Friptură de porc picantă
Inspiră-te din reţetele nostre pentru mesele tale de Sărbători. Încearcă friptura de porc picantă, pe care o serveşti cu varză călită şi cartofi zdrobiţi.
Ingrediente 1 kg carne de porc macră 100 ml vin roşu 100 ml supă de legume 500 ml sos de roşii 1 ardei iute 6 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă boia dulce 1-2 linguri ulei sare ½ linguriţă piper proaspăt măcinat varză călită cartofi zdrobiţi
Mod de preparare - Friptură de porc picantă
Speli carnea şi o usuci. Amesteci boiaua cu piperul, cu sosul de roşii, cu usturoiul şi cu sare, după gust şi ungi carnea pe toate părţile. O aşezi într-o tavă unsă cu ulei, torni vinul şi supa, presari ardeiul iute fără seminţe şi mărunţit, acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins.
După o oră, dai folia deoparte şi o ungi din când în când cu sosul din tavă. O ţii în cuptor până când carnea este fragedă şi rumenită. Serveşti friptura alături de varză şi de cartofi, după gust, stropită cu sosul din tavă.