Friptură de pui cu cartofi la cuptor

Image: 22962, Credit line: profimedia cz jpeg

Aroma puternică învăluie casa. În cuptor sfârâie mâncarea şi totul este pregătit pentru musafiri.

Ingrediente

500 g ciocănele 1 kg cartofi 50 ml ulei de măsline 1/2 pahar apă sare piper boia dulce

Mod de preparare

Se spală ciocănelele de pui, se freacă bine cu sare şi se dau prin boia dulce de ardei. Se aşază într-un vas termorezistent.

Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se pun în vas, printre ciocănelele de pui. Se toarnă ulei de măsline, se adaugă apă, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu (pe care o înţepăm din loc în loc cu furculiţa) şi se dă la cuptor la foc mic.

Când este aproape gata, se scoate folia şi se dă focul mai tare, ca să se rumenească puiul. Se serveşte caldă, cu o garnitură de salată sau murături.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg