Friptură de vită cu cartofi (Boef Bourguignon)

boeuf bourguignon jpeg

Denumirea destul de alambicată s-ar putea să te încurce. Dar dacă alegi să prepari această mâncare te vei convinge cât de uşor de preparat este.

Ingrediente

1 kg de carne de vită (de la gât)

150 g şuncă

2 morcovi

1/2 kg ceapă

ulei

o cutie de ciuperci

2 căţei de usturoi

2 linguri bulion

700 ml vin roşu sec

sare

piper

foi de dafin

cuişoare

pătrunjel

cimbru

Mod de preparare

Într-un vas pui carnea tăiată cuburi mari, ceapa tocată, morcovul tăiat, pătrunjelul, cuişoare, după gust, cimbrul, usturoiul, piperul şi vinul şi laşi la frigider peste noapte să se marineze. A doua zi scoţi carnea, o usuci şi o căleşti.

Adaugi şi şunca şi o rumeneşti, apoi pui ciupercile şi torni şi sosul în care au stat toate la marinat peste noapte. Laşi să fiarbă la foc mic timp de 2 ore cel puţin. La fiert, pui şi foaia de dafin şi aproape de final poţi adăuga şi cartofi şi să aduci cu totul la masă sau să pregăteşti un piure cum procedează majoritatea francezilor.

sursa foto: Fotolia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg