Friptură de vită cu ciuperci

Steaks with Mushrooms and Juniper jpeg

De pe masa festivă de Crăciun nu pot lipsi fripturile. Iată cum se face cea de vită cu ciuperci.

De ce ai nevoie pentru friptură de vită cu ciuperci 4 antricoate de vită 2 linguri unt 1 lingură bulion 1 lingură făină 1 lingură afine 400 g ciuperci ulei sare piper rozmarin, opţional cartofi fierţi în coajă, opţional afine, pentru decor

Cum se face friptura de vită cu ciuperci

Speli feliile de carne, le sărezi, le piperezi şi le dai cu ulei. Încingi uleiul şi frigi fiecare felie de carne câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi le dai pe toate la cuptor până când sunt pătrunse bine.

Într-o tigaie, topeşti untul, adaugi treptat bulionul, făina şi afinele, amestecând viguros până obţii un sos. Separat, cureţi ciupercile şi le tragi în puţin unt, cu sare şi piper.

Serveşti friptura împreună cu ciupercile, cu puţin sos şi, dacă doreşti, cu cartofi, rozmarin şi afine.