Friptură de vită cu ciuperci

friptura de vita cu ciuperci jpeg

Sunt multe felurile de mâncare cu care îi poţi impresiona pe cei dragi. Unul dintre acestea este o friptură de vită cu ciuperci. Ai nevoie de ceva vreme petrecută în bucătărie, dar rezultatul merită tot efortul.

Friptură de vită cu ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

4 antricoate vită 2 linguri ulei sare piper 500 g ciuperci 2 linguri făină 1 cană apă 2 linguri suc de roşii 2 linguri smântână 1 praf nucşoară

Friptură de vită cu ciuperci - Mod de preparare

Încingi uleiul într-un vas şi ţii antricoatele aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, având grijă să le întorci de mai multe ori ca să se rumenească uniform. Apoi, cu câteva secunde înainte de a le lua de pe foc, asezonezi cu sare şi piper şi dai vasul la cuptorul încins aproximativ 10 minute. Ai grijă să stropeşti carnea, din când în când, cu sosul format. După ce s-a rumenit, o scoţi şi o laşi deoparte.

Dai ciupercile prin făină, după ce le-ai spălat şi tăiat jumătăţi, şi apoi le prăjeşti. Amesteci apa cu sosul de roşii şi torni peste ciuperci. Le laşi pe foc până se îngroaşă compoziţia. Torni smântâna, presari nucşoara, sarea şi piperul după gust şi ţii la fiert câteva minute să se combine aromele.

Friptură de vită cu ghimbir

Friptură de vită cu ghimbir

Friptură de viţel

Friptură de viţel

Friptură de vită la tigaie

Friptură de vită la tigaie