Friptură de vită cu legume
Ce poate fi mai delicios decât o friptură cu legume sotate?
De ce ai nevoie ca să faci friptură de vită cu legume:
450 g carne de vită 250 g ciuperci, feliate 1 morcov, feliat 1 lingură unt 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă ulei pătrunjel tocat, după gust sare piper cartofi copţi, opţional Pentru sos: 40 g unt verdeţuri uscate, după gust
Cum prepari friptură de vită cu legume:
Presari carnea cu sare şi piper, după gust. Dacă preferi friptura mai bine pătrunsă, o baţi uşor ca pentru şniţele. Într-o tigaie, căleşti morcovii şi ciupercile în untul topit aproximativ 5 minute, până le poţi înţepa uşor cu furculiţa.
În ultimul minut, amesteci cu usturoiul. Ungi carnea cu uleiul şi o rumeneşti 5-6 minute, pe fiecare parte sau până când e făcută după gustul tău. Pui peste ea untul amestecat cu verdeţuri uscate, cât timp friptura este caldă. Serveşti cu legumele sotate, cartofi copţi şi pătrunjel.