Friptură de vită cu legume şi mămăligă

Nimic nu este mai bun ca o friptură de vită, cu sos, legume şi servită cu mămăliguţă fierbinte, Adaugă cimbru pentru un plus de gust.
De ce ai nevoie pentru friptură de vită
1,5 kg carne de vită cu os
2 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
2 căţei de usturoi
1 lingură pastă de tomate
150 ml vin roşu
2 linguri făină
200 ml supă de carne
2 foi de dafin
sare
piper
cimbru
mămăliguţă caldă
Cum se prepară friptura de vită
Tai carnea felii, apoi o rumeneşti în ulei câte 5 minute pe fiecare parte. Torni supa, sare, după gust şi laşi carnea să fiarbă, vasul fiind acoperit. Când a scăzut sosul, torni vinul, pui ceapa tocată, căţeii de usturoi, făina, morcovii feliaţi, foile de dafin, pasta de tomate, cimbru şi piper, după gust.
Acoperi din nou şi laşi să fiarbă până carnea s-a înmuiat şi sosul s-a îngroşat. Serveşti friptura cu mămăligă caldă.