Friptură de vită cu legume şi mămăligă

friptura jpeg

Nimic nu este mai bun ca o friptură de vită, cu sos, legume şi servită cu mămăliguţă fierbinte, Adaugă cimbru pentru un plus de gust.

De ce ai nevoie pentru friptură de vită

1,5 kg carne de vită cu os

2 linguri ulei

1 ceapă

2 morcovi

2 căţei de usturoi

1 lingură pastă de tomate

150 ml vin roşu

2 linguri făină

200 ml supă de carne

2 foi de dafin

sare

piper

cimbru

mămăliguţă caldă

Cum se prepară friptura de vită

Tai carnea felii, apoi o rumeneşti în ulei câte 5 minute pe fiecare parte. Torni supa, sare, după gust şi laşi carnea să fiarbă, vasul fiind acoperit. Când a scăzut sosul, torni vinul, pui ceapa tocată, căţeii de usturoi, făina, morcovii feliaţi, foile de dafin, pasta de tomate, cimbru şi piper, după gust.

Acoperi din nou şi laşi să fiarbă până carnea s-a înmuiat şi sosul s-a îngroşat. Serveşti friptura cu mămăligă caldă.

Sursa http://gardeninthekitchen.com

http://gardeninthekitchen.com