Friptură de vită cu măsline

friptura de vita cu masline jpeg

Carnea de vită este o sursă excelentă de fier şi de zinc, de vitaminele din grupul B, mai ales B9, indispensabil femeilor însărcinate şi persoanelor anemice, dar şi de vitamina A. Găteşte carnea de vită fie la cuptor fie pe grătar, sau de ce nu fă o friptură de vită cu măsline, prin înăbuşire.

Friptură de vită cu măsline - Ingrediente (4 porţii)

4 felii antricot vită 2 cepe 4 căţei usturoi 150 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi 1/2 pahar vin roşu sare piper ulei cimbru pătrunjel foi de dafin

Friptură de vită cu măsline - Mod de preparare

Sărezi şi piperezi feliile de antricot, apoi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le întorci pe ambele părţi, pentru a se rumeni uniform, le scoţi, apoi pui cepele tăiate mărunt şi laşi un pic să se călească, adaugi antricoatele, două-trei pahare cu apă, usturoiul pisat, măslinele, foi de dafin şi cimbru, după gust şi torni vinul. Le ţii pe foc până se pătrunde carnea. Dacă mai este nevoie, pe parcurs poţi adăuga apă fierbinte. Serveşti friptura presărată cu pătrunjel.