Friptură de vită cu sos de ceapă

Carnea de vită poate fi foarte suculentă dacă este preparată corect. Alături de o garnitură potrivită, această friptură de vită cu sos de ceapă va fi absolut delicioasă.
- Porții: 4
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50
- Categorie: fel principal
Ingrediente
1 kg carne de vită
5 cepe
4 linguri ulei
2 linguri boia dulce
200 ml apă
300 ml vin roşu
sare
piper
Mod de preparare
Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei până devine uşor stricloasă. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi las-o până se rumeneşte pe toate părţile. Condimenează cu boia, sare şi piper după gust, toarnă apa şi vinul şi ţine până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne, iar sosul a scăzut. Dacă mai este nevoie mai adaugă puţină apă sau vin.