Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi

Dacă vrei să-i bucuri pe cei dragi cu un preparat deosebit, încearcă această reţetă de friptură de vită cu sos de unt şi usturoi. Poţi însoţi fritpura cu o garnitură de piure de cartofi, ori de mazăre sau orez.
Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi - Ingrediente
4 file mignon sare piper pudră de usturoi 1 lingură unt 4 căţei usturoi, pisaţi
Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi - Mod de preparare
Dezgheţi fripturile şi pregăteşti grătarul. Asezonezi fiecare bucată de carne cu sare, piper şi pudră de usturoi pe ambele părţi.
Pui carnea pe grătarul încins, la flacără medie, şi laşi 6 minute pe o parte şi 4 pe cealaltă, apoi le mai îbntorci o dată pe fiecare parte ca, 1-2 minute pentru a se sumeni. Ar trebui să fie cam medium rare-medium pregătite.
În timp ce se pregăteşte friptura, topeşti untul într-o tigaie mică. Nu-l lăsa să fiarbă, dar lasă usturoiul să dea o aromă untului pe măsură ce se topeşte.
Când fripturile sunt gata, dă la o parte de pe foc şi lasă-le deoparte 5-10 minute. După ce ai lăsat-o să se odihnească, taie felii subţiri şi stropeşte cu sos de unt şi usturoi.
http://www.aroundmyfamilytable.com/