Friptură de vită cu sos de vin

friptura de vita jpeg

Gustul unic al fripturii de vită cu sos de vin din Argentina este cunoscut peste tot în lume. Bucătăria argentiniană are o carte de vizită vestită peste tot în lume: „asado“ , adică acea carne de vită suculentă, friptă pe grătar. Celebra carne de vită argentiniană este considerată cea mai bună din lume, mai ales pentru prepararea fripturilor.

Friptură de vită cu sos de vin - Ingrediente (4 porţii)

1 kg muşchi de vită 4 căţei de usturoi 2 pahare vin roşu 250 ml supă de vită 3 linguri zahăr 1 ceapă ulei 1 linguriţă cimbru uscat 3 frunze dafin

Friptură de vită cu sos de vin - Mod de preparare

Cu o zi înainte, prepari o marinată din vin roşu, căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru şi frunzele de dafin. Pui muşchiul de vită în această marinată şi-l laşi până a doua zi. A doua zi, pui carnea ­într-o tavă, torni trei linguri de ulei deasupra şi marinata în care a stat muşchiul, acoperi cu o folie de aluminiu şi dai totul la cuptor pentru două ore. Din când în când, scoţi friptura, o stropeşti cu supă de vită, o mai întorci şi o dai din nou la cuptor. În ultimele 30 de minute, îndepărtezi folia de aluminiu.

Într-o tigaie, topeşti zahărul, adaugi ceapa tăiată solzişori şi o caramelizezi un minut. Strecori sosul de la friptura de vită, îl adaugi peste ceapa caramelizată şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute. Aşezi friptura pe un platou. La final, treci sosul obţinut ­printr-o strecurătoare şi îl torni peste friptură.