Friptură de vită în sos de vin şi usturoi

friptura de vita jpeg

Prepară această friptură de vită în sos de vin şi usturoi pentru cele mai bune gusturi şi arome într-un singur fel de mâncare.

Ingrediente (2 porţii)

2 antricoate de vită 1 ceapă 2 linguri ulei 2 linguri boia dulce 200 ml apă 300 ml vin roşu 5-6 căţei usturoi sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Asezonezi antricoatele cu sare, piper şi le dai la frigider. Toci ceapa, tai felii căţeii de usturoi şi le căleşti câteva minute în ulei încins. Adaugi carnea de vită

şi o laşi până se rumeneşte pe toate părţile.

Condimentezi cu boia şi, dacă mai trebuie, mai presari sare şi piper după gust, torni apa şi vinul şi dai la cuptor până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne, iar sosul a scăzut. Dacă mai este nevoie mai adaugi puţină apă sau vin. Ornezi cu pătrunjel şi serveşti cu garnitură de orez ori de piure de cartofi.