Friptură de vită la grătar

t bone steak with blue cheese bacon chive butter 4 jpeg

Cu siguranţă ai mai gătit friptură de vita la gratar până acum, dar niciodată în combinaţie cu brânză, bacon, arpagic şi unt. Trebuie neapărat să încerci.

Ingrediente

1 baton de unt nesărat, la temperatura camerei ¼ cană brânză cu mucegai, mărunţită (şi în plus pentru garnitură) 1 lingură bacon gătit, mărunţit 1 lingură arpagic mărunţit 1/8 lingură sare 2 cotlete 2 linguri de ulei de măsline extra virgin sare şi piper

Pentru legume

1 ceapă mare

1 cană mare de roşii cherry

450 g bamă

ulei de măsline extra virgin

sare şi piper

Mod de preparare

Pentru friptura de vita

Folosind o furculiţă, combină untul, brânza cu mucegai, baconul, arpagicul şi sare, într-un bol mic. Formează din acestă combinaţie un rulou, înfăşoară-l în folie de plastic şi pune-l la frigider pentru 1 oră.

Pregăteşte grătarul la foc mare. Unge cotletele cu ulei de măsline şi presară pe ambele părţi sare şi piper. Pune fripturile de vita pe grătar şi lsasă-le câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Ia-le de pe foc şi pune deasupra felii din untul preparat anterior. Lasă deoparte 10 minute înainte şi serveşte friptura de vita alături de legume la grătar.

Legume la grătar

Curăţă ceapa şi tai-o în bucăţi. Unge-le cu sare şi piper.

Stropeşte roşiile şi bama cu ulei de măsline şi asezonează-le cu sare şi piper. Găteşte legumele într-o tigaie până când sunt gata. Se servesc imediat alături de friptură.

Friptura de vitel la cuptor

Friptura de vitel la cuptor

Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de porc la tigaie

Friptura de porc la tigaie

Sursa: Shouternboy dishes