Friptură de viţel cu aromă de rozmarin

Cea mai bună friptură de viţel este cea preparată exact la tine în bucătărie, cu ingrediente proaspete şi de calitate. Urmează paşii recomandaţi de noi pentru cea mai bună friptură!
Ingrediente
1,5 kg muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru tocat 1 lingură rozmarin tocat 3 cepe roşii mici 150 g alune zdrobite crenguţe de rozmarin 1 lingură oregano piper sare
Mod de preparare
Despici muşchiul în două, pe lungime, fără a-l tăia de tot. Îl pudrezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl legi cu sfoară alimentară cât mai strâns.
Separat, amesteci, într-un bol, uleiul de măsline cu cimbru, rozmarin, oregano şi ungi, pe toate părţile, bucata de carne cu o pensulă înmuiată în amestecul de ierburi aromate şi o
tăvăleşti prin alunele zdrobite.
Aşezi carnea într-o formă termorezistentă şi o laşi în cuptor circa 20 de minute. O scoţi şi o ungi din nou cu amestecul de ierburi, aşezi pe lângă ea ceapa tăiată sferturi, crenguţele de rozmarin, pui puţină apă, după care o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru circa o oră.
Serveşti friptura caldă, tăiată felii, însoţită de un piure de cartofi.
sursa foto: StockFood