Friptură la cuptor

Dacă nu mai ştii pe ce să găteşti în acest sfârşit de săptămână, noi îţi recomandăm o friptură la cuptor, suculentă şi aromată.
De ce ai nevoie pentru friptură la cuptor
1 kg carne vită
250 g făină
2 linguri ulei 4 linguri pastă de tomate 1 pahar vin roşu sec 2 cepe
4 cartofi
2 morcovi
sare
piper
cimbru
Cum se prepară friptura la cuptor
Speli legumele, cureţi ceapa, morcovii şi cartofii. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi, pe care le dai apoi prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea. Adaugi ceapa, laşi încă 10 minute pe foc, apoi verşi sucul de roşii şi torni vinul. Amesteci. Dupa 10 minute, torni o cană de apă fierbinte, sare, piper şi cimbru. Acoperi şi laşi la foc mic 2 ore. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii rondele. Amesteci din când în când, ca să nu se lipească. Poţi servi tocana ornată cu cimbru proaspăt.