Friptură picantă cu rozmarin

Am pregătit pentru voi o reţetă absolut delicioasă de friptură picantă cu rozmarin. Ai nevoie de mai mult timp pentru a o prepara, pentru că această carne trebuie să fie fragedă, dar, rezultatul final merită cu prisosinţă întreaga osteneală.
Friptură picantă cu rozmarin - Ingrediente
1 kg muşchi de porc
5 căţei de usturoi
2 linguriţe busuioc uscat
2 linguriţe boia iute
5 tije de rozmarin verde sau uscat şi mărunţit
zeama de la o portocală
100 ml apă
50 ml coniac
3 linguri ulei
1 lingură unt
sare
piper Pentru decor
tije de rozmarin verde
Friptură picantă cu rozmarin - Mod de preparare
Cureţi carnea de pieliţe şi o speli bine. Tai muşchiul în două, fără să le separi în bucăţi, şi netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele. Presari busuioc mărunţit, rozmarin, rulezi carnea şi o legi cu aţă. Ungi carnea cu un sos preparat în prealabil din zeama de la o portocală cu apă şi usturoi proaspăt tocat. Adaugi rozmarinul tocat sau pisat în mojar, busuiocul, boiaua, uleiul, sarea şi piperul, după gust, şi laşi carnea la rece, acoperită, două ore.
O aşezi într-o tavă unsă cu unt, torni marinata, acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute. Înlături folia, torni coniacul şi mai laşi 30 de minute, ca să se rumenească. Serveşti friptura tăiată felii, decorată cu tije de rozmarin verde.
Friptură de porc cu ardei copţi