Friptură picantă de porc

friptura picanta de porc jpeg

Deşi are un aer festiv, această friptură picantă de porc poate fi răsfăţul oricărei zile. Necesită ceva mai mult timp de preparare, dar asta nu înseamnă că poate fi un impediment pentru tine. Rezultatul este atât de delicios încât nici nu mai contează cât timp ai petrecut în bucătărie.

Friptură picantă de porc - Ingrediente (4 porţii)

1 pulpă de porc din spate mică 6 căţei de usturoi ½ linguriţă piper măcinat 1 lingură boia de ardei iute ½ linguriţă sare 200 g ciuperci 2-3 linguri ulei 1 ceapă 100 g untură de porc topită

d ciuperci murate

Friptură picantă de porc - Mod de preparare

Pulpa trebuie să fie fără şorici şi fără grăsime. Crestezi pulpa în două pe partea inferioară şi o condimentezi cu sare şi piper. Separat, amesteci uleiul cu usturoiul zdrobit, boiaua, piper, sare până obţii o pastă mai groasă.

Căleşti ceapa tocată mărunt în puţin ulei, adaugi ciupercile tocate mărunt şi laşi până scade zeama. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să se răcească.Ungi bucata de carne cu această pastă picantă, pui ciupercile în crestătură, aduci carnea la loc şi legi cu aţă alimentară.

Aşezi pulpa într-o tavă, torni peste ruladă untura topită şi înfierbântată, adaugi 300 ml apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru circa două ore. Când pulpa este bine pătrunsă, îndepărtezi folia de aluminiu şi laşi rulada să se rumenească frumos la suprafaţă. Serveşti rulada caldă, tăiată felii, cu ciuperci murate.