Friptură rece de porc

friptura rece de porc jpeg

E cald afară şi nu prea îţi mai arde să găteşti ciorbe sau tot felul de mâncăruri cu sos greu de digerat. E vremea salatelor, a fructelor, legumelor şi a mâncărurilor uşoare! Nu ne putem abţine însă să nu-ţi recomandăm această reţetă de carne în crustă, care se poate servi şi rece alături de nişte legume la grătar.

Ingrediente

1 kg pulpă de porc fără os un sfert cană boabe de muştar un sfert cană caise uscate 3 căţei usturoi 1 lingură cimbru tocat 1 lingură rozmarin tocat 1 linguriţă fulgi de chili 1 linguriţă sare jumătate linguriţă piper

Mod de preparare

Pune toate ingredientele, mai puţin carnea, într-un blender şi mixează până obţii o pastă densă. Cu această compoziţie îmbraci pulpa de porc, pe care o împingi şi în crestăturile cărnii. Aşaz-o într-o tavă, acoper-o cu o folie de plastic alimentară şi las-o la frigider timp de câteva ore, cel mai bine peste noapte.

Apoi încinge cuptorul. Dă la o parte plasticul cu care ai acoperit tava şi îl înlocuieşti cu o folie de aluminiu.

Bagă pulpa la cuptor şi lasă timp de o oră, apoi dai la o parte folia de aluminiu şi mai laşi în cuptor încă o jumătate de oră, stropind de 2-3 ori cu grăsimea lăsată în tavă. Scoate carnea din cuptor şi las-o să se răcească timp de câteva ore, apoi o poţi băga în frigider pentru a se răci de tot. Cel puţin 4 ore. Dar ar fi de preferat peste noapte. Serveşti felii subţiri, reci.

sursa: thehealthyfoodie.com