Frittata cu salami şi mozzarella, un deliciu!

A ieşit pufoasă, suculentă şi aromată. Se asemăna la gust cu pizza şi era foarte delicioasă. Poate fi servită atât la micul, cât şi la prânz sau cină alături de o salată proaspătă.
Frittata cu salami şi mozzarella - Ingrediente:
6 ouă 2 linguri – smântână 1 ardei dulce mediu (de tip kapia) 70 gr. – mozzarella 4-5 felii – salami 3 roşii cherry ½ linguriţă – busuioc uscat 1 lingură – ulei de măsline Sare şi piper negru
Frunze de busuioc proaspăt
Frittata cu salami şi mozzarella - Mod de preparare:
Taie ardeiul dulce fâşii sau cubuleţe.
Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă în ea ulei şi adaugă fâşiile de ardei. Căleşte-le câteva minute amestecând din când în când.
Între timp sparge ouăle într-un bol, adaugă busuiocul uscat, condimentează cu sare, piper negru şi toarnă smântâna. Mixează totul împreună cu ajutorul unui tel.
Apoi toarnă mixtura de ouă peste ardei şi aranjează deasupra salami, roşiile cherry cu partea tăiată în sus şi rupe bucăţi de mozzarella pe toată suprafaţa.
Acoperă tigaia cu capac şi coace frittata la foc mic circa 15-20 de minute sau până când este gata.
Serveşte frittata caldă alături de orice doreşti. Poftă Bună!