Fursecuri cu fulgi de ovăz – Reţeta simplă

fursecuri cu fulgi de ovaz jpeg

Eşti în căutarea unei reţete simple de fursecuri, cu care să îşi serveşti musafirii data viitoare când îţi trec pragul casei? Încearcă aceste fursecuri cu fulgi de ovăz şi cafea. Delicioase şi extrem de simplu de preparat, fursecurile sunt gata în doar 25 de minute, însă trebuie să le laşi 2 ore să se răcească.

Ingrediente

170 g făină 85 g fulgi de ovăz ⅔ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă sare ½ linguriţă scorţişoară 170 g unt (topit) 50 g zahăr brun 60 g zahăr pudră 1 ou 1½ linguriţă esenţă de vanilie 2 ½ linguri cafea instant 75 g nuci tocate, opţional

Mod de preparare

Amesteci făina, fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara într-un bol.

Separat, în alt bol, amesteci untul topit, zahărul brun şi pe cel pudră. Adaugi oul şi esenţa de vanilie. Apoi adaugi pudra de cafea instant şi amesteci cele două compoziţii, de făină şi de zahăr, până se omogenizează.

Adaugi nucile tocate, dacă foloseşti. Formezi fursecuri într-o tabă şi le dai la cuptorul încins la 180 °C, aproximativ 10 minute. Aştepţi 2 minute înainte să muţi fursecurile pe un platou, ca să se răcească.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io